Täksi jouluksi olen tehnyt lupauksen. Tiedän, lupauksia tehdään yleensä vasta uudeksi vuodeksi (ja tälle vuodelle tammikuussa antamani lupaus on muuten pitänyt!), mutta päätin ottaa vähän etumatkaa.
                    Kaikki alkoi siitä, kun liityin Facebookissa ryhmään Krääsätön joulu. Ajattelin kannattaa periaatetta, niin kuin yleensä. Ryhmään liittyminen sai minut kuitenkin pohtimaan asiaa vähän syvällisemmältä kantilta. Totta tosiaan, mitä jos ihan oikeasti ottaisinkin asenteen viettää kaikesta krääsästä vapaa joulu! Mikä helpottava skenaario.
                    Krääsätön jouluni on jo alkanut. Olen ostanut lahjaksi kulttuurielämyksiä ja suunnitellut pieniä, piristäviä juttuja, joista niiden saajat tulevat taatusti ilahtumaan enemmän kuin turhanpäiväisistä kynttilänjaloista tai astiastoon sopimattomista teekupposista. Aion vielä käydä jouluostoksilla, mutta kiinnitän tavaraa ostaessani huomiota sen tarpeellisuuteen, käyttöikään ja kotimaisuuteen.
                    Kotiini en (edelleenkään) kaipaa jouluhärpäkkeitä tai valoletkuja. En edelleenkään aio aikatauluttaa itseäni joulunviettoa varten jo kahta viikkoa etukäteen, vaan aion viettää ihan oikean joululoman ja tehdä niitä asioita, joista nautin ja joihin ei muulloin muka koskaan ole aikaa.
                    Tänäkin jouluna kangistun luultavasti kauhusta, kun näen "lapsellisten" ystävieni roinamäärän, eikä kaupungilla liikkuminen jouluhysterian aikaan taatusti ole sen vähemmän ahdistavaa kuin ennenkään. Aion kuitenkin olla välittämättä siitä miten muut jouluansa viettävät. Minulla on omani suhteen selkeä tavoite.