Jos vain päivään saisi jollain ilveellä enemmän tunteja, olisivat kaikki aikatauluongelmani kerralla poispyyhittyjä.      

                      Voisin ensinnäkin helposti käyttää yhden ylimääräisen tunnin aamuisin nukkumiseen. Toisen tunnin saisin mukavasti kulumaan lehdenlukuun, jonka näillä tuntimäärillä teen hätäisesti nopean aamiaisen ja nopean lounaan yhteydessä.

                      Jos saisin päivään ylimääräisiä tunteja, kirjoittaisin ystävälleni pitkiä kirjeitä kuten opiskeluaikoina tein ja kävisin koiran kanssa kiireettömällä kävelyllä. Tähän aikaan vuodessa saisin kulumaan ylimääräiset puoli tuntia joka päivä muka-valkoisen hevoseni mutakuorrutuksen siivoamiseen ja irtokarvan harjaamiseen.

                      Minulla olisi myös aikaa hoitaa juoksevia asioita tuskastumatta. Jonottaa postissa, odotella apteekissa ja hymähtää kaupassa keskelle käytävää parkkeeratuille kärryille.

                      Ja mitä kaikkea harrastaisinkaan! Elvyttäisin hiipuneen tanssiharrastukseni ja treenaisin ainakin kolme kertaa viikossa, kävisin pilateksessa ja bodybalancessa ja balletonessa. No joo, kohtuus kaikessa, mutta edes kerran viikossa jossain noista. Ja kehittyäkseni ratsastajana ratsastaisin tietysti useita eri hevosia enkä vain sitä yhtä ja samaa ongelmakimppua.

                      Voi miten nauttisinkaan kiireettömyydestä. Siitä, että voisin iltapäivisin nukkua päikkärit tai käpertyä kirjan tai lehden kanssa sohvan nurkkaan, unohtaa koko muun maailman. Lukisin niin herkullisimmat romaanit kuin kiinnostavimman ammattikirjallisuudenkin. Katsoisin kaikki kiinnostavat elokuvat ja vanuisin pitkään ystävieni luona teellä.

                      Kulkisin kameran kanssa pitkin ja poikin ja tekisin ikkunaostoksia kaupungilla. Etsisin uusia reseptejä, laittaisin herkullisia ruokia ja leipoisin itse.

                      Ennen nukkumaanmenoa tuijottaisin lakanoiden välissä telkkarisarjaa DVD-boksilta vielä yhden ja vielä yhden jakson.

                      Äkkiseltään laskien en tarvitsisi kuin sellaiset yhdeksän tuntia lisää vuorokauteen. Toinen vaihtoehto voisi olla jättää yöunet nukkumatta.