Kun on tottunut livekeikoilla taistelemaan elintilastaan savuisissa baareissa ja tunkemaan korvatulppia yhä syvemmälle korviin, tuntuu suorastaan ylelliseltä istahtaa konserttisalin penkkiin ja nauttia konsertista istualtaan. Ei ketään tuuppimassa ja kaatamassa kaljaa paidallesi! Ei yhtään kännistä akkaa huutamassa epävireisesti etäisestä artistin kappaletta muistuttavaa luritusta korvasi juuressa! Kukaan ei tallo piikkikorolla varpaillesi, puhalla tupakansavua silmiisi tai liimaa hikistä ihoaan kiinni omaasi. Tämä huippuelämys tuli koettua viime sunnuntaina, kun Maija Vilkkumaa soitti Madetojan salissa.

                      Keikoilla käynti oli ennen intohimoni. Muistan, kuinka fanitin Nylon Beatia eturivissä jo silloin, kun kukaan muu (paitsi Kirsi!) ei korvaansa lotkauttanut koko bändille. Silloin piisasi tilaa siellä eturivissäkin. Myöhemmin liiskaannuin kyseisen tyttökaksikon vuoksi Tavastialla lavan reunaan, talsin nilkkojani myöten Ankkarockin mudassa ja kiipesin ainakin Foxiassa ja Vaakunassa kaiuttimen päälle päästäkseni maksimaaliseen keikkatunnelmaan. Diggailin vahvasti myös Tehosekoitinta niin festarikeikoilla kuin kerran Gloriassakin, missä ainakin tuolloin oli todella järkevä järjestely: vain täysi-ikäiset pääsivät parvelle, josta näkikin jotain. Ahdasta oli, mutta ei se silloin haitannut.

                      Sitten hyytyivät edellä mainitut bändit ja niiden myötä myös minun intoni värjötellä keikkajonossa talvipakkasissa ja tunkea itseni tunkkaiseen baariin kanssaihmisten litistettäväksi. Pienet klubikeikatkaan eivät ole sitä mitä ennen, eivät ainakaan nyt, kun Sirkesalon Aki ei niillä eikä muuallakaan enää esiinny.

                      Tykkään ulkoilmakonserteista, niissä kun on tilaa hengittää. Maija, Irina ja The Rasmus ainakin ovat saaneet minut huikeisiin kesäfiiliksiin taivasalla, ja PMMP lämmitti kahdeksan asteen kesäsäässäkin. Vaaran Terosta ovat jääneet mieleen hulvattomat välispiikit ja Williamsin Robbien stadionkeikasta ainakin se, miltä kuulosta 47 000-päinen Angels-kuoro.

                      Aika mahtavalta, kuulkaa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kuvia Maijan keikalta löydät oikealla olevasta linkistä.